Skrevt d. 24.11-2022

Hvordan opdrager jeg en japansk spids?

En japansk spids er en skøn hund med et betagende ydre. Derfor er der heller ingen, der kan bebrejde dig, hvis du er faldet for racen, og nu overvejer at anskaffe dig en. I så fald har du muligvis stillet dig selv spørgsmålet: ”Hvordan opdrager jeg en japansk spids?”.

Det er altid en god idé at undersøge en specifik races opdragelsesbehov, inden du køber hunden. På den måde kan du bedre vurdere, om du og hunden er det rette match. I det følgende finder du en gennemgang over, hvad det kræver at opdrage en japansk spids. Herefter er du forhåbentlig blevet klogere på, om racen passer til dig. Eller hvis du allerede har købt hunden, er du forhåbentligt klædt bedre på til at opdrage den.

Japansk Spids Opdragelse

Sæt tidligt ind med den gode opdragelse

Når du anskaffer dig en hund, er det altid en god idé at sætte tidligt ind med opdragelsen. Særligt en japansk spids er utrolig nuttet som hvalp. Derfor kan det også være let at være overbærende i starten. Selv hvis du købe en ældre hund, kan det også være let at tænke, at hunden lige skal have tid til at falde til. Men du gør faktisk dig selv og hunden en bjørnetjeneste.

Hvis først hunden får lov til at tilegne sig en række dårlige vaner, er det sværere at vænne hunden af med dem senere. Derfor bør du fra starten have nogle faste, men kærlige, rammer for hunden. Det vil give jer det bedste samarbejde – og liv sammen.

Vær god ved hunden, men vær konsekvent

Det er særligt kendetegnende for en japansk spids, at det er en følsom hund. Derfor er det også særligt vigtigt, at du bevarer roen over for hunden. Hvis du farer op eller råber, vil hunden blive meget forskrækket, forvirret og ked af det. Derfor er det alfa omega, at du er rolig, når du opdrager en japansk spids.

Hvordan opdrager jeg en japansk spids til at være social?

Hvis du gerne vil have, at din japanske spids skal kunne omgås andre dyr og mennesker, er det vigtigt, at du har fokus på socialiseringen. Det betyder med andre ord, at du så tidligt som muligt bør introducere hunden til andre dyr og mennesker.

På den måde lærer hunden, at de ikke er farlige, og at den derfor ikke behøves at være ligeså meget på vagt. Fra naturens side er den japanske spids nemlig vagtsom overfor fremmede. Derfor kræver det også en målrettet indsats fra din side, hvis hunden skal opføre sig anderledes.

Sørg for at berolige hunden, når I møder fremmede og lad den vide, at de fremmede er okay. På den måde vil hunden langsomt vænne sig til, at fremmede ikke er fjender.

Hvordan opdrager jeg en japansk spids til at være renlig?

En japansk spids er en intelligent hund, og derfor kræver det heller ikke nogen særlig indsats at gøre hunden renlig. Her skal du igen blot være konsekvent, og så vil hunden hurtigt forstå, hvad den må henholdsvis udenfor og indenfor

Hvordan opdrager jeg en japansk spids til at være sammen med børn?

Et roligt og mildt temperament er kendetegnende for en japansk spids. Derfor er det også en race, der egner sig godt til at være sammen med børn. Samtidig elsker japanske spidser også at lege, og derfor kan racen som udgangspunkt også godt sammen med børn.

Derfor handler det faktisk ikke så meget om hundens opdragelse i forhold til børn. Det handler derimod mere om børnenes opdragelse. Hvis børnene er rolige omkring hunden og respekterer dens grænser, vil den fungere fantastisk sammen med børnene.

Opdragelse Japansk Spids

Hvordan opdrager jeg en japansk spids til at være sammen med andre dyr?

Hvis du gerne vil have, at din japanske spids skal kunne omgås andre dyr og hunde, skal du socialisere den til det. En japansk spids er meget opmærksom på sin ejer og foretrække at være i centrum. Derfor er det en god idé, at du bevarer fokus på hunden, når du introducerer den til andre dyr.

Med sit milde sind vil racen som udgangspunkt være åben over for andre hunde og dyr. Derfor er det heller ikke nogen større opgave at socialisere hunden. Lad hunden vide, at du stadig har fokus på den, så skal det hele nok gå.

Hvordan opdrager jeg en japansk spids til at være alene hjemme?

Da en japansk spids knytter sig meget til sin ejer, er det ikke den bedste race til dig, der ikke er meget hjemme. I dag har de fleste mennesker dog behov for at efterlade deres hund hjemme hverdag, mens de selv tager på arbejde.

I så fald bør du langsomt og nænsomt træne din japanske spids til at være alene hjemme. Start med at vænne hunden til at være i ét rum, mens du selv befinder dig i et andet. Her kan det være en god idé at efterlade hunden med legetøj eller godbidder, som den kan beskæftige sig med.

Når hunden er okay med at være alene i et rum, kan du begynde at forlade hjemmet i en kort periode. I starten bør du blot være udenfor, så du kan høre, om hunden piber. Når hunden har vænnet sig til den korte adskillelse, kan du lige så stille sætte tidsintervallet op.

Konklusion

Det korte svar på: ”Hvordan opdrager jeg en japansk spids?”, er, ved at være kærlig og konsekvent. Hunden er kendt for sit milde og følsomme sind, og derfor er det vigtigt, at du altid forholder dig roligt og behersket overfor hunden.

Du skal sætte tidligt ind med socialisering og alene træning, hvis du ønsker en hund, der kan omgås andre mennesker og være alene hjemme.

Til gengæld får du en skøn hund, der er nem at inkludere i din hverdag, og som altid gør sit bedste for at behage dig.