Hunden forbedrer vores helbred

Dato 08.09.2022 3 min

Har du en hund, så er det med stor sandsynlighed en af dine bedste venner eller måske den allerbedste. Derfor ønsker man som hundeejer også, at hunden har et godt helbred, og vi gør hver dag alt vi kan for, at vores hund har det godt. Omvendt så kan vi også glæde os over, at hunden faktisk også kan forbedre vores helbred, og det er altså ikke kun os som hundeejere, der giver vores hund gode betingelser helbredsmæssigt, men også omvendt. Nedenfor har vi samlet forskellige ting, som hunde kan bidrage positivt til, i forhold til vores helbred.

 

Hunde forebygger allergi

Selvom mange mennesker er allergiske overfor hunde og hunde derfor har en negativ indvirkning for mange mennesker når det kommer til allergi, så kan hunde faktisk også forebygge allergi. Studier har nemlig vist, at børn som er sammen med flere hunde i deres barndom, har mindre sandsynlighed for at udvikle allergi. Det gælder både støvallergi, kæledyrsallergi og græsallergi. Studierne viser også, at børn der har haft hunde i barndommen, har mindre risiko for at udvikle astma, hvilket kan være et stort problem for mange, hvis man får.

 

Hunde er gode for hjertet

Flere steder i USA har man lavet studier der undersøger hjertefunktionen hos mennesker, som har kæledyr, og disse undersøgelser har vist nogle ganske interessante ting. Det er The Centers for Disease Control and Prevention og The National Institute of Health der har lavet undersøgelserne. Studierne viser, at kæledyrsejere viser tegn på generelt lavere blodtryk og lavere kolesterolindhold i blodet, begge ting, som er godt for hjertets funktion. En anden ting som undersøgelserne også viste var, at personer der har haft et hjertetilfælde og samtidig havde et kæledyr hurtigere kom sig efter hjertetilfældet. Det er med stor sandsynlighed fordi kæledyr er med til at mindske stress hos sine ejere, og stress er negativt for hjertet. Derfor er et mindre stressniveau indirekte godt for hjertet.

 

Hunde sikrer motion hos dens ejer

En ting der helt åbenlyst er godt for dyreejere og i særdeleshed hundeejere er mængden af motion, som en hund sørger for man får. En hund er altid klar på leg og gåture, og det er vigtigt, at man som hundeejer sørger for at motionere hunden. Det gør, at man selv får motion, og ikke skal motivere sig selv til det, men gør det mere naturligt. Man kan faktisk kalde hunden for ens personlige træner. Motion er godt for mange ting. Det sænker stressniveauet, er godt for kredsløbet og for kroppens funktion helt generelt. Samtidig sørger gåture med hunden også for, at man kommer ud i den friske luft, hvilket også er rigtig sundt for mennesker.

 

Hunden giver os sociale relationer

Folk der går tur med deres hunde i områder, hvor også andre mennesker kommer, har ofte lettere ved at skabe sociale relationer. En sød og glad hund indbyder til, at andre mennesker gerne vil snakke, og så vil man automatisk også selv kommunikere med personerne på ens vej. Hunde bringer altså nye relationer ind i ens liv, og det er godt for menneskers sociale behov. Samtidig udfylder hunden i sig selv en social relation til sin ejer, og det betyder, at hunde mindsker risikoen for ensomhed. Det er f.eks. oplagt for en enlig person, der måske ikke har så mange venner eller familie at have en hund, da den kan give nærvær og samvær. Det har alle mennesker et behov for.

Ofte stillede spørgsmål

Kan en hund hjælpe mod depression?

Ja det kan de faktisk godt. Hunde kan reducere stress, angst, depression og nedsætte ensomhed. Det betyder, at det at have en hund, har mange gode følgevirkninger. F.eks. har studier også vist, at hunde kan hjælpe børn med at føle sig mere selvsikre og sørge for, at de er aktive i dagligdagen. Hunden er også en værdifuld samlever for ældre mennesker, der ikke har familie eller venner tæt på sig i dagligdagen. E hund er en recept mod ensomhed, sorg, stress og angst, og kan derfor også sagtens forebygge en depression eller hjælpe en hurtigere igennem en depression.

Kan en hund savne sin ejer?

Ligesom vi kan savne vores hund, så kan hunden også sagtens savne os. Det vil ofte komme til udtryk gennem altoverskyggende glæde, når vi kommer hjem til den.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på