Hold hestens vand frostfrit

Dato 25.08.2022 3 min

Lige nu er det sommer, men inden længe kommer vinter, og her kan man som hesteejer have sine udfordringer med at holde hestens vand frostfrit. Det gælder både i stalden og på folden. Her er flere gode tips til at holde vandet frostfrit, så hesten har frisk vand til rådighed også om vinteren. Der er faktisk rigtig mange muligheder, når det kommer til muligheder for at holde hestens vand frostfrit. De fleste virker dog bedst ved ikke alt for lave temperaturer.

 

Varmt vand i truget

En af måderne hvorpå, man kan købe sig lidt tid, er det at hælde lidt varmt vand i det kolde vand. Dette kræver dog, at du jævnligt fylder vand i truget, hvor det vil forholdsvist hurtigt køle ned. Det gode ved at spæde til med varmt vand er, at hestens ofte hellere vil drikke hvis vandet ikke er iskoldt, og derfor kan det være en måde at opmuntre hesten til at drikke.

 

En bold i hestens trug

En anden måde man kan undgå, at vandet fryser, er ved at lægge en bold i vandtruget. Det fungerer særligt godt, hvis der blot er få frostgrader. Ved at lægge en gummibold i vandet, som flyder rundt, undgår man at overfladen fryser, da bolden vil bevæge sig lidt rundt og bryde isen. Det er vigtigt at finde en bold i en passende størrelse. Den må ikke være så lille, at hesten kan sluge den, men den skal heller ikke være så stor, at den ikke giver plads til, at hesten kan drikke samtidig med, at bolden er i vandtruget.

 

Isoler vandtruget

En anden ting der er god at gøre, er at isolere vandtruget. En isoleret spand er en god måde at holde vandet frostfrit. Du kan få færdige løsninger der kan købes, men du kan også selv lave en isolationsboks rundt omkring vandtruget.

 

Stil vandtruget på folden højt

Dette hjælper også kun ved de lidt lave temperaturer, men hvis man stiller vandtruget på en forhøjning f.eks. ovenpå nogle paller, så den bliver hævet over jorden, vil den ikke fryse lige så hurtigt. Her vil frosten fra jorden ikke gå direkte op i truget.

 

Brug hestens gødning som hjælp

Det kan faktisk være smart at fylde en stor balje med frisk hestemøg, og så stille det mindre vandtrug oveni. På den måde vil varmen fra hestens gødning holde vandet varmt i en god periode.

 

Se efter solen

Hvis du tænker over at placere vandtruget på folden, så det får mest muligt sol i løbet af dagen, er der mindre sandsynlighed for, at det fryser i løbet af dagen. Solens stråler kan varme vandet, og i høj grad bidrage til, at vandet fryser mindre.

 

Skaf et frostfrit drikketrug

I dag kan man få nogle rigtig smarte drikketrug, som er lavet så de altid er frostfrie. Hvis man vil være helt sikker på, at man kan sørge for, at vandet til hesten ikke fryser, så skal man vælge et frostfrit drikketrug, som kan installeres både i stalden og på folden. Der er forskellige løsninger på markedet, og du kan søge dig frem til det bedste valg for dig på nettet ved en hurtig søgning.

 

Det er alt afgørende, at hesten altid har vand til rådighed, da det er vigtigt for optimalt helbred for hesten. Hesten har brug for mange liter vand i døgnet, og det er derfor vigtigt, at hesten har vand både på fold og i stald.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan holder man vandet frostfrit?

Der er rigtig mange ting, man kan gøre for at holde hestens vand frostfrit, og her på siden er vi kommet med mange gode bud. Den eneste ting, hvor du er sikker på, at vandet forbliver frostfrit, er ved at anskaffe en frostfri vandkop, som kan installeres både på folden eller i stalden. På den måde er du helt sikker på, at din hest har vand til rådighed altid.

Hvornår fryser vand?

Vand begynder allerede at fryse ved 0 grader celsius, og det skal derfor ikke være særligt koldt om vinteren, før vandet fryser. Vands frysepunkt er altså kort sagt ved 0 grader, men i f.eks. vandrør eller vandtrug, kan det være ved lidt færre grader, at vandet fryser.

På Dyreportal.dk kan du sælge dit kæledyr.
Kvit og frit.

Følg os på